Sign in to follow this  
Followers 0
thomaspooler4

bgimage cropping on 3D charts in Edge and IE

6 posts in this topic

On our software we have an option to add a background image to a fusion chart (which is shown as bgImage in the xml). However we found something very strange in Edge and Internet Explorer. When we add a bg image it seems to crop itself down as opposed to filling the entire chart area. After investigating it seems that it decides to only fill in the canvas area. 

 

Is there a solution to this problem?

 

Our fusion version is 3.11.3.

 

The attached images show the differences between the charts when ran in Chrome and Edge (Capture 1 is in Chrome. Capture 2 is in Edge)

 

Thank you for your help

post-74329-0-30455800-1484669844_thumb.png

post-74329-0-40377300-1484669846_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

We investigated your issue both in google chrome and edge and its working fine from our end. 

 

If the problem is still not solved you can send a scale down sample in a fiddle and share with us.

 

For further reference please check this sample fiddle link 


 

Also check the attachment for the screen shot images tested in both chrome and edge. 

 

Hope this helps.

post-70398-0-05203400-1484718189_thumb.png

post-70398-0-20264400-1484718195_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just an update on the issue that it does indeed work as it should in JSFiddle. Though we still have the problem, we found that it is due to the clip-path that is attached to the BG image not sizing correctly in IE. If we find a proper solultion to this problem then we shall post it here for future reference.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just an update that we are still having this problem. The clipping path that is generated seems to be defaulting to the size of the canvas area as opposed the size of the container. We have attached a html sample that shows what it looks like when it fails as well as the XML file that it is derived from. From a glance can you see anything that might be missing or might be wrong in the HTML or XML? As mentioned before this is an issue that occurs ONLY in edge and IE. 

test.html

884e7b59f27879d7fe057a9ff6ec7fef.cce54101e01fc166fdef9dc672c4acfb.xml

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 
Thanks for replying back.
 
We checked the source code you provided ,in the .xml file you have used <styles>, <definition> tags which are deprecated now, please follow the latest xml structure of FusionCharts.
 

Please refer this documentation link  for further reference.

 

Also include a sample for bgImage and supply image via https://postimage.org/ or http://imgur.com/ and post the answer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0